Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ΗΜΕΡΙΔΑ : ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙA ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


ΗΜΕΡΙΔΑ : ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙA ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΛΕΥΚΑΔΑ, 14 Μαρτίου 2013

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας

Διαπανεπιστημιακό και Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακώ Σπουδών «Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας για την Εκπαίδευση» (Eθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σε σύμπραξη με το ΤΕΙ Πειραιά)

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : Αμφιθέατρο Δεύτερου και Τρίτου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ, Λευκάδα.

Τη Παρασκευή 14 Μαρτίου 2013, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Λευκάδας σε συνεργασία με το Διαπανεπιστημιακό και Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας για την Εκπαίδευση» πραγματοποιεί ημερίδα με θέμα «Τέχνη και Τεχνολογία στην Διαθεματική Εκπαίδευση» με τη συμμετοχή διδασκόντων και εκπαιδευτικών (φοιτητών και αποφοίτων) του ΔΔ-ΠΜΣ.
Σε μία εποχή που χαρακτηρίζεται από ραγδαίες εξελίξεις στο χώρο της ψηφιακής τεχνολογίας, στόχος της Ημερίδας είναι να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Λευκάδας για τις σύγχρονες εξελίξεις στο χώρο των ΤΠΕ και της παραγωγής πρωτότυπου εκπαιδευτικού υλικού για τη δημιουργική μάθηση με τη χρήση νέων ψηφιακών περιβαλλόντων. Έμφαση θα δοθεί σε θέματα που άπτονται της χρήσης των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση μέσω της καλλιτεχνικής πρακτικής (video, κινούμενο σχέδιο, μουσική και ηχοτοπία, καθώς και περιβαλλόντων συνεργατικής μάθησης).
Στην Ημερίδα θα παρουσιαστούν από τους διδάσκοντες του ΔΔ-ΠΜΣ (μέλη ΔΕΠ των Πανεπιστημίων Αθηνών και Θεσσαλίας και του ΤΕΙ Πειραιά) σύγχρονες επιστημονικές προσεγγίσεις που αφορούν στη δημιουργική χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση, ενώ οι φοιτητές και οι φοιτήτριες θα δείξουν πρωτότυπα πρότζεκτ και περιβάλλοντα που ανέπτυξαν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό .

Οργανωτική Επιτροπή της Ημερίδας:

-Βασιλική Κιτσάκη , Σχολική Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης
-Ευαγγελία Κούρτη, Αναπληρώτρια καθηγήτρια, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνων. Πρόεδρος της Ειδικής Διατμηματικής Επιτροπής του ΔΔ-ΠΜΣ ΤΠΕΕ.
-Αναστασία Γεωργάκη, Επίκουρη καθηγήτρια, Τμήμα Μουσικών Σπουδών, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διδάσκουσα του ΔΔ-ΠΜΣ ΤΠΕΕ.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις