Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Η ΛΕΥΚΑΔΑ ΜΕ ΤΙΣ 30 ΜΑΓΕΥΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ








Οι εντυπωσιακές σε μήκος και ομορφιά παραλίες βρίσκονται στη δυτική ακτογραμμή της Λευκάδας. Αμμώδεις, με καθαρά νερά, παραλίες που άλλοτε το πράσινο φτάνει μέχρι την ακτή, άλλοτε βράχοι τέμνουν βίαια και επιβλητικά, παραλίες που συγκλονίζουν: Αμμόγλωσσα, Κάστρο, Γύρα, Αϊ Γιάννης, Πευκούλια, Άγιος Νικήτας, Μύλος, Κάθισμα, Γιαλός, Εγκρεμνοί και Πόρτο Κατσίκι.Το Πόρτο Κατσίκι,το Κάθισμα και οι Εγκρεμνοί φιγουράρουν στα πρωτοσέλιδα των τουριστικών περιοδικών και εφημερίδων σε Ελλάδα και εξωτερικό και η φήμη τους έχει κάνει το γύρο του κόσμου.
Το Πόρτο Κατσίκι, η φημισμένη και βραβευμένη ως η καλύτερη παραλία της Ελλάδας και μια από τις δημοφιλέστερες της Μεσογείου, κόβει την ανάσα από την πρώτη κιόλας ματιά. Απότομα άσπρα βράχια πάνω από την υπέροχη αμμουδιά και τυρκουάζ νερά δημιουργούν μια απίστευτης ομορφιάς εικόνα.
Η ανατολική και νότια πλευρά της Λευκάδας, προσφέρει απάνεμες, μικρές και μεγάλες παραλίες, με βότσαλο και νερά απολαυστικά: Λυγιά, Νικιάνα, Περιγιάλι, Νυδρί, Δεσίμι, Πόρος, Αμμούσα, Αγιοφύλλι, Βασιλική. Στο Μεγανήσι υπάρχουν πολλές μικρές, υπέροχες παραλίες, σε σχηματισμό φιόρδ:Ο Αϊ Γιάννης, τα Σπήλια, το Πασουμάκι, τα Αμπελάκια, ο Αθερινός, το Λιμονάρι, είναι οι πιο γνωστές παραλίες του Μεγανησίου. Στα νησάκια Κάλαμο και Καστό θα κολυμπήσετε σε ήσυχες, μοναχικές, βοτσαλωτές παραλίες, με πρόσβαση κυρίως από τη θάλασσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις