Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

ΟΙ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ





 Μπορεί η Λευκάδα να φημίζεται για τις μοναδικές σε ολο τον κόσμο παραλίες της αλλά  για οσους αγαπούν τη φύση, το νησί  διαθέτει και 3  ομορφους καταρράκτες.

ΔΗΜΟΣΑΡΗ:Γύρω στα 4 χλμ. Από το Νυδρί ( τον κοσμοπολίτικο και τουριστικό οικισμό της Λευκάδας) οι κίτρινες ταμπέλες θα σε οδηγήσουν σε ένα θέαμα που καθηλώνει: τους καταρράκτες.Η καφετέρια που υπάρχει στην αρχή του μονοπατιού για τους καταρράκτες είναι το καλύτερο σημείο για να εφοδιαστείτε τα απαραίτητα όπως νερό, καφέδες, αναψυκτικά αλλά και σάντουιτς.Από εδώ αρχίζει ο περίπατος. Σύντομα θα διαβάσεις την ταμπέλα που σε προειδοποιεί πως έχεις άλλα 400 μέτρα για τους καταρράκτες και θα συναντήσεις μια ξύλινη σκάλα στενή, λίγο δύσβατη, με νερά και πλατάνια δίπλα της.  Αντικρίζεις τις σμιλεμένες από το νερό πέτρες και μια φυσική πέτρινη πύλη. Οι μικροί καταρράκτες είναι εκεί προσφέροντας δροσιά και τον χαρακτηριστικό ήχο του νερού που πέφτει. Μια δεύτερη σκάλα σε περιμένει στο βάθος, οι καταρράκτες εδώ είναι μεγάλοι και η λίμνη που σχηματίζουν προκαλεί για βουτιές.

ΑΚΟΝΗ:Σε απόσταση 7 χλμ πάνω απο τη Νικιάνα(Λευκάδα) μετά το μοναστήρι των Αγίων Πατέρων , σε μια δυσπρόσιτη περιοχή βρίσκεται ενα τοπίο μοναδικής φυσικής ομορφιάς, με καταρράκτη, ποτάμι και πυκνή βλάστηση, η Ακόνη.Δεν υπάρχουν πινακίδες, ειναι δύσκολος χωματόδρομος και ο εντοπισμός της ειναι εξαιρετικά δύσκολος.Αν αξιοποιηθεί η περιοχή ειναι σίγουρο οτι θα αποτελέσει ενα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο.


ΚΕΡΑΣΙΑ:Οι  μοναδικές σε ομορφιά πηγές της Κερασιάς βρισκονται διπλα στο Σύβρο , ένα ορεινό χωριό στο νότιο τμήμα του νησιού της Λευκάδας, σε απόσταση περίπου 15 χλμ από το Νυδρί και περίπου 8 χλμ από την Βασιλική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις