Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΨΕΜΑΤΑ



Ποτέ άλλοτε, στα 30 χρόνια που καλύπτω το ρεπορτάζ του υπουργείου Εργασίας-Κοιν.Ασφαλίσεων, ένας υπουργός Εργασίας δεν έχει ξεστομίσει τόσα  ψέματα για ένα τόσο σοβαρό θέμα , που αφορά  τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων,όπως είναι το ασφαλιστικό.Ποτέ άλλοτε δεν χρησιμοποιήθηκαν τέτοιες αλχημείες για να πειστεί η κοινή γνώμη ότι θα κοπούν 1,8 δίς. ευρω χωρίς να  μειωθούν οι συντάξεις!!!
Η αλήθεια είναι σε όλους γνωστή:Οι νέες  κύριες συντάξεις θα  περικοπούν έως 30% και μάλιστα θα ‘τιμωρηθούν’ όσοι έχουν περισσότερα χρόνια δουλειάς. Παράλληλα θα κοπούν οι επικουρικές, το ΕΚΑΣ,το εφάπαξ , τα μερίσματα του δημοσίου και θα αυξηθούν οι εισφορές.Και ας μην  ξεχνάμε  ότι μειώσεις έχουν γίνει από τη σημερινή κυβέρνηση  στις καταβαλλόμενες συντάξεις λόγω αύξησης της εισφοράς για υγειονομική περίθαλψη σε 6%, λόγω μείωσης της κατώτερης σύνταξης για όσους  συνταξιοδοτούνται μετά την 1/7/2015, και λόγω αύξησης από 19-8-2015, της ποινής κατά 10% επιπλέον για όσους κάνουν χρήση του δικαιώματος πρόωρης συνταξιοδότησης.
Να θυμίσω την υπόσχεση του ‘’Συριζα’’ για την επαναφορά της  13ης σύνταξης και για  το νοικοκύρεμα του συστήματος  κοινωνικής ασφάλισης.
Θα περιμένουμε τον λαλίστατο υπουργό Εργασίας να  αποδείξει ότι ‘’δεν θα περικοπούν οι συντάξεις ‘’σε λίγες ημέρες όταν θα ολοκληρωθεί η  διαπραγμάτευση με τους δανειστές.Γιατι όπως λέει και ο λαός ‘το ψέμα έχει κοντά πόδια’’.

ΗΛΙΑΣ  ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ-ΑΠΟ ΤΑ 'ΝΕΑ'-23 ΜΑΡΤΙΟΥ  2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις