Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ-ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ



Την περίοδο από τις 29 Ιουνίου έως και την 1η Ιουλίου θα πληρωθούν οι συντάξεις Ιουλίου, από τα όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ και Δημόσιο)

Πιο αναλυτικά, οι συντάξεις ΙΚΑ και Δημοσίου μηνός Ιουλίου 2016 θα καταβληθούν στους δικαιούχους συνταξιούχους την Τετάρτη 29 Ιουνίου. Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις Ιουλίου 2016 στις 30 Μαΐου 2016, ημέρα Πέμπτη. Τέλος ΟΑΕΕ και ΟΓΑ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στους δικαιούχους συνταξιούχους την 1 Ιουλίου 2016, ημέρα Παρασκευή.
 
Στο μεταξύ με υπουργική απόφαση το ΕΤΕΑ(επικουρικό) θα καταβάλει πλέον τις επικουρικές συντάξεις τη δεύτερη εργάσιμη ημέρα εκάστου μήνα, απόφαση που θα εφαρμοστεί από τον Ιούλιο. Η αλλαγή του χρόνου καταβολής των επικουρικών συντάξεων αφορά περίπου 1,5 εκατ. ασφαλισμένους, στους οποίους το ΕΤΕΑ καταβάλει συνολικά 260-280 εκατ. ευρώ κάθε μήνα.Αυτό σημαίνει ότι οι επικουρικές συντάξεις του Ιουλίου θα καταβληθούν τη μεθεπόμενη Δευτέρα 4 Ιουλίου και όχι το διήμερο 29-30 Ιουνίου όπως ήταν αρχικά προκαθορισμένο. Ο λόγος της αλλαγής είναι ότι το ΕΤΕΑ πλέον θα εισπράττει το σύνολο των εσόδων από εισφορές στο τέλος κάθε μήνα και θα καταβάλει τις επικουρικές τη δεύτερη εργάσιμη μέρα του επόμενου. Ειδικά για τον επόμενο μήνα, πάντως, αν παραστεί ανάγκη το ΕΤΕΑ έχει προβλέψει να καταφύγει στον «καθιερωμένο» εσωτερικό δανεισμό για ποσό ύψους 60 εκατ. ευρώ.

Τέλος την Παρασκευή, 24 Ιουνίου, ο ΟΓΑ θα καταβάλλει οικογενειακά επιδόματα, που αφορούν αιτήσεις οι οποίες εκκρεμούσαν από το 2015, σε 12.984 δικαιούχους. Πρόκειται για περιπτώσεις καταβολής ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων και ειδικού επιδόματος τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, οι αιτήσεις (Α21) των οποίων ελέγχθηκαν έως τις 11 Απριλίου 2016, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού. Η συνολική δαπάνη θα ανέλθει στα 10.211.706 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή της β’ δόσης των οικογενειακών επιδομάτων που αφορούν το τρέχον έτος, είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου. Ο αριθμός των επιδομάτων που θα καταβληθούν, θα εξαρτηθεί από τις φορολογικές δηλώσεις που θα έχουν υποβληθεί έως τις αρχές Ιουλίου.

Σημειώνεται ότι όσοι επιθυμούν μπορούν να ενημερώνονται για τα οικογενειακά επιδόματα από την ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr), όπου υπάρχει η ένδειξη ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΟΓΑ, στην ενότητα «Υπηρεσίες προς το Κοινό», στο πεδίο «Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις