Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ:ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΟΙΡΑΖΕΙ Ο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΜΕΤΑ ΤΑ 18 ΨΑΛΙΔΙΑ!!!


 Αυξήσεις στους συνταξιούχους από το 2017, με την επιστροφή στην ανάπτυξη,
 υπόσχεται τώρα ο υπουργός Εργασίας Γ.Κατρούγκαλος συνεχίζοντας τον εμπαιγμό και τη κοροϊδία απέναντι στους απόμαχους  της δουλειάς.Κι αυτό όταν συντάξεις και εισοδήματα εχουν περικοπεί με  18 τρόπους με το γνωστό νόμο Κατρούγκαλου.

‘’Οι δικαιούχοι που έχουν υποστεί μειώσεις  θα πάρουν αναλυτική εξατομικευμένη επιστολή προκειμένου να έχουν μία αναλυτική εξήγηση για τις τροποποιήσεις στις συντάξιμες αποδοχές τους.Με το γράμμα αυτό, ξεκαθαρίζεται ουσιαστικά ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν άλλες μειώσεις και πλέον αυτή είναι η σύνταξη που δικαιούνται και θα λαμβάνουν.Με την ανάκαμψη της οικονομίας ωστόσο-προσθέτει-αναμένεται τα ποσά αυτά να αυξηθούν, καθώς η εθνική σύνταξη, που σήμερα υπολογίζεται στο τρέχον επίπεδο φτώχειας, θα ενισχυθεί με την αύξηση του ΑΕΠ.Εάν βρισκόμασταν στην αρχή της κρίσης, το ποσό αυτό θα ήταν στα 600 ευρώ, σημείωσε ο κ.Κατρούγκαλος.Συνδέουμε το σύστημα με την άνοδο της οικονομίας, ο συνταξιούχος μπορεί να περιμένει τα κέρδη από την ανάπτυξη, θα τα δεί, όπως είπε χαρακτηριστικά.’’.

Οι προκλητικές αυτές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας γίνονται όταν με το δικο του νόμο πανω από 1 εκατομ. συνταξιουχοι(εκτός από τις παλιες μνημονιακές περικοπές που φθάνουν και το 50%) βλέπουν τις συντάξεις τους να εξανεμίζονται.Ετσι:

-- Oi συνταξιούχοι υπέστησαν επιπλέον μείωση  από 2% μέχρι 6% στις συντάξεις τους, κύριες και επικουρικές, από την αύξηση των εισφορών για την περίθαλψη και την επέκταση της εισφοράς στο σύνολο των συντάξεων.
-Οι 385.000 χαμηλοσυνταξιούχοι χάνουν το ΕΚΑΣ και μάλιστα οι 300.000 περίπου μέχρι τέλους του 2016,
-Περίπου  250.000 συνταξιούχοι είδαν τις επικουρικές τους συντάξεις να μειώνονται μέχρι και 50%.Οι συνολικες μνημονιακές απώλειες  για τις επικουρικες φθάνουν και το 76% για όσους συνταξιούχους είχαν πολλά χρόνια ασφάλισης, υψηλά ποσοστά αναπλήρωσης και μεγαλύτερες συντάξεις. Με το τρίτο πακέτο και συγκεκριμένα , με τις πληρωμές του Οκτωβρίου αναμένεται να δουν μειώσεις στις επικουρικές τους οι συνταξιούχοι από τα ταμεία των αρτοποιών και των πρατηριούχων υγρών καυσίμων (ΤΕΑΑ &ΤΕΑΠΥΚ του ΟΑΕΕ), τους τομείς επικουρικής ασφάλισης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων, Συμβολαιογράφων και Δικηγόρων (ΕΤΑΑ), τους τομείς επικουρικές ασφάλισης του ΕΤΑΠ -ΜΜΕ, το ΚΕΑΝ των ναυτικών, των ΤΕΑΕΧ και ΕΑΥΑΠ της πρώην χωροφυλακής και της αστυνομίας πόλεων. Οι μειώσεις θα κυμανθούν κατά μέσο όρο από 10%έως 12% ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις θα φθάσουν το 38%.
-Οι 285.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου  είχαν μείωση μέχρι 63% στο μέρισμά τους από το ΜΤΠΥ
--Οι 150.000 νέοι συνταξιούχοι μόνο για τα έτη 2016 και 2017 από όλες τις κατηγορίες, γήρατος, αναπηρίας, χηρείας που έχουν μέχρι 35% μείωση στις κύριες συντάξεις τους

----Μεγάλες περικοπές ειχαν οι συντάξεις χηρείας καθως και τα  εφάπαξ.

---  Από την 1-1-2017 οι  ελεύθεροι επαγγελματίες (ΟΑΕΕ), αυτοαπασχολούμενοι (ΕΤΑΑ) και αγρότες (ΟΓΑ) θα πληρώνουν 20% για κύρια σύνταξη και 6,95% για υγεία (όπως επίσης 7% για επικούρηση και 4% για εφάπαξ όσοι έχουν) επί του μηνιαίου εισοδήματος, με βάση το καθαρό φορολογητέο αποτέλεσμα κατά το προηγούμενο φορολογικό έτος. 

Στο μεταξύ σημερα και  αυριο  θα γίνει η συνάντηση μεταξύ των  κλιμακίων των θεσμών και του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου στην Αθήνα.Θα συζητηθούν μεταξύ άλλων σε σχέση με το ασφαλιστικό και τα ακόλουθα:
- Την επιβολή εισφοράς 20% επί του εισοδήματός τους για τον κλάδο κύριας ασφάλισης (από 1.1.2017) στους ιδιοκτήτες τουριστικών επιχειρήσεων  σε περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων (και όχι 14%).

- Την επιβολή εισφοράς 6,9% επί του εισοδήματος των αγροτών και των νέων επιστημόνων (μηχανικών, γιατρών, δικηγόρων) υπέρ του ΕΟΠΥΥ.Συζητείται η  αύξηση των εισφορών υγείας για τους αγρότες και τους νέους επιστήμονες στο 6,95% του εισοδήματός τους από το 2017, αντί του 2019, σταδιακά.

------------------------------------------------------------------------------
ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ  ΓΕΩΡΓΑΚΗ:

ΟΤΑΝ ΘΑ ΛΑΒΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ….

Ποτέ άλλοτε μια κυβέρνηση δεν εξαπάτησε και δεν κορόιδεψε τους συνταξιούχους όπως η σημερινή.
Αυτη η  κυβέρνηση όχι μόνο δεν στήριξε(όπως  υποσχέθηκε) τους απόμαχους της δουλειάς , αλλά τους εξόντωσε με 18  ψαλίδια  σε συντάξεις και εισοδήματα που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου.Αν σε αυτά  προστεθεί και η άγρια φορολογία, είναι σαφές ότι ολοκληρώνεται η φτωχοποίηση των συνταξιούχων .Ζούμε ένα θέατρο του παραλόγου με τον τίτλο ‘ο φόβος του συνταξιούχου πρίν το ΑΤΜ’.
Εφεξής όλο και μεγαλύτερος αριθμός συνταξιούχων θα πλησιάζει το όριο της φτώχειας . Κι αυτό όταν το 52% των λαϊκών νοικοκυριών στη χώρα μας, λόγω υψηλής ανεργίας και φτώχειας που προκαλούν τα μνημόνια, ζουν από τις συντάξεις των ηλικιωμένων μελών τους.Και αντί ο κ.Κατρούγκαλος να ζητήσει συγγνώμη ,προκαλεί καθημερινά .Με αλλεπάλληλα ψέματα  και  δηλώσεις-οπερέτα  τώρα υπόσχεται αυξήσεις στις συντάξεις  όταν θα έρθει η ανάπτυξη(!).Και όχι μόνο.
Θα στείλει, λέει ,και  από ένα σημείωμα σε κάθε ένα συνταξιούχο ξεχωριστά για να εξηγήσει τις περικοπές στις συντάξεις!Κοροιδία  χωρίς τέλος.Και προσβολή στη νοημοσύνη των συνταξιούχων!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις