Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ!!!



Yπό την απειλή της καταβολής μηδενικής  επικουρικής σύνταξης τον ερχόμενο Οκτώβριο βρίσκονται χιλιάδες  συνταξιούχοι!!! Και αυτό γιατί κατά την τελευταία καταβολή των επικουρικών συντάξεων  είδαν μειωμένες έως και 50% τις αποδοχές τους. Με δεδομένο όμως ότι από τον Οκτώβριο αρχίζει η παρακράτηση των αναδρομικών για όσες «κουρεύτηκαν» από τον τρέχον μήνα κατά 50% θα υποστούν τον Οκτώβριο άλλη μία επιπλέον αναδρομική μείωση της τάξεως του 50%.

Παραδείγματα:

 1.Συνταξιούχος χηρείας του ΙΚΑ που έπαιρνε επικουρική 149 ευρώ καθαρά, η σύνταξή της μειώθηκε στα 75 ευρώ (μείωση 50 %).Το ερχόμενο μήνα, που θα αρχίσει η παρακράτηση των αναδρομικών, η συγκεκριμένη δικαιούχος θα δει στο λογαριασμό της μόνο ένα ευρώ! (149-75=74 ευρώ Χ 3 =222).

2. Σύνταξη 149 ευρω  κόπηκε στις 2 Σεπτεμβρίου κατά 50% (-74 ευρώ). Το ποσό των 74 ευρώ έπρεπε να αφαιρεθεί και κατά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο 2016. Σωρρευτικά, δηλαδή, έπρεπε να αφαιρεθούν 222 ευρώ. Τα 222 ευρώ θα αφαιρεθούν μέσω 3 ισόποσων μηνιαίων παρακρατήσεων των 74 ευρώ από τις καταβαλλόμενες επικουρικές συντάξεις τον Οκτώβριο, το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο. Άρα ο συγκεκριμένος συνταξιούχος πρακτικά δεν θα λάβει καμία επικουρική σύνταξη στο τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου, μιας και εναπομείνασα του επικουρική σύνταξη των 74 ευρώ θα "απορροφηθεί" από τις μηνιαίες αναδρομικές παρακρατήσεις. 

Ειδικότερα στην επόμενη  καταβολη των επικουρικων θα καταγραφούν τα εξης:

1. Οι 30.000  συνταξιούχοι με ειδικά καθεστώτα θα πρέπει να πληρώσουν ταυτόχρονα και την πρώτη δόση για τα ποσά που τους δόθηκαν χωρίς  τις περικοπές για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

 2.Οι 150.000 συνταξιουχοι που ειχαν περικοπές στις 2  Σεπτεμβρίου θα  επιστρέψουν το τρίμηνο Οκτώβριος - Δεκέμβριος τα ποσά που τους δόθηκαν αχρεωστήτως για Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο.

3. Οι 70.000  συνταξιουχοι του πρώτου «πακέτου» (κυρίως συνταξιούχοι Δημοτικοί Υπάλληλοι - ΤΑΔΚΥ, ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί - ΤΕΑΕΙΓΕ και συνταξιούχοι τραπεζοϋπάλληλοι της ΕΤΒΑ-ΤΕΑΠ-ΕΤΒΑ που είδαν τις συντάξεις τους κατά μέσο όρο μειωμένες κατά 8% με 10%) θα πρέπει να επιστρέψουν τα ποσά που τους δόθηκαν αχρεωστήτως για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο σε τρεις ισόποσες δόσεις από τον Οκτώβρη ως και τον Δεκέμβρη.

Πάντως οι αντιδράσεις για  τις άγριες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις είναι έντονες. Οι συνταξιούχοι μετά και το σοκ των μειώσεων στις επικουρικές συντάξεις, που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνά και το 50% διεκδικούν να τους επιστραφούν «όλα όσα τους έχουν πάρει. 

 Χτες συνταξιούχοι όλων των ταμείων συγκεντρώθηκαν εξω από το υπουργείο Εργασίας.Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν για περίπου δύο ώρες έξω από το υπουργείο Εργασιας(Σταδιου), ενώ ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Παρασκευή στις 19:00 στην Ομόνοια.
 «Απλά εφάρμοσα τον νόμο» ήταν η απάντηση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου στους συνταξιούχους, σύμφωνα με τον πρόεδρο συνταξιούχων του ΙΚΑ,  Δήμο Κουμπούρη, όπου συμμετείχε σε συνάντηση στο κτίριο του υπουργείου. «Δεν τα βγάζουμε πέρα, δεν έχουμε να φάμε, πως να το κάνουμε. Μας έχουν κόψει την σύνταξη, συνέχεια κάθε μήνα γίνονται περικοπές με την οποιαδήποτε δικαιολογία και με τις συντάξεις που παίρνουμε δεν είναι μόνο να ζήσεις, να πληρώσουμε τα φάρμακα είναι να ταΐσουμε’’ τονιζαν οι συνταξιούχοι.

Χρήματα που έχουμε πληρώσει μια ζωή για να έχουμε αξιοπρεπή και σύμφωνα με τις ανάγκες γεράματα, τα κλέβουν εν ψυχρώ για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα αλλότρια προς τα δικά μας» υποστηρίζουν οι συνταξιούχοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις