Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

MΙΣΘΟΙ -ΣΟΚ 100 ΕΥΡΩ!!!

Οι ωρομισθιοι εργαζόμενοι με  αμοιβη 3 ευρω την ωρα (δουλειές του …ποδαριού)μαζι με τους εργαζόμενους με ευελικτες μορφές απασχολησης,  αποδομούν το νέο κυβερνητικο αφηγημα για μειωση της ανεργίας.Ηδη το 55% των νεων προσλήσεων στον  ιδιωτικο τομέα είναι με ευελικτες μορφές απασχολησης εκ των οποίων 126.956 εργαζόμενοι αμείβονται με μεικτό μηνιαίο μισθό έως 100 ευρώ!
Η γενιά των 360 ευρω αλλα και των  mini jobs ανήκει στην κυβέρνηση ‘ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ’’.
Τα νέα στοιχεία της ΓΣΕΕ δείχνουν ότι οι ωρομίσθιοι εργαζόμενοι, τους οποίους  ο ΟΑΕΔ δεν θεωρεί άνεργους, έχουν κατακλύσει τα τελευταία χρόνια τις εταιρείες πωλήσεων, την προώθηση προϊόντων μέσω τηλεφώνου, τα e-shop, τις εταιρείες σεκιούριτι, τα ντελίβερι και τα συνεργεία καθαρισμού.
Την ιδια ωρα οι κυβερνητικοι πανηγυρισμοι περι μείωσης της ανεργίας φυσικά και δεν ευσταθουν .Η αγορά  εργασίας εχει μετατραπεί σε ζούγκλα με δραματικές μειώσεις μισθών,εργοδοτικές  αυυθαιρεσίιες  με εκρηξη της  μερικής απασχόληση, με φυγή των νέων στο εξωτερικό (brain drain), καθώς και με μείωση του αριθμού των απασχολούμενων. Σύμφωνα με τα επίσημα  στοιχεία της ‘Εργάνης’’. τον Αύγουστο του 2017 οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο στο 54,48%, ενώ η πλήρης απασχόληση υποχώρησε περαιτέρω στο 45,52%! Επίδοση χειρότερη και από εκείνη του Ιουλίου 2017 .Την ίδια στιγμή, το ισοζύγιο μηνός Αυγούστου εμφανίζεται αρνητικό (-14.402), επιβεβαιώνοντας ότι η δυναμική της απασχόλησης, το προηγούμενο διάστημα, οφείλεται κατεξοχήν στην εποχικότητα της τουριστικής περιόδου και δεν επιβεβαιώνει, δυστυχώς, σταθερή αύξηση της απασχόλησης
Παράλληλα τα στοιχεία της  ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι χωρίς δουλειά πάνω από τέσσερα έτη βρίσκονται 359,7 χιλιάδες άνεργοι ή το 35,4% του συνόλου. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία υπάρχουν άλλοι 183,9 χιλιάδες άνεργοι που ψάχνουν μάταια για δουλειά από δύο έως τέσσερα έτηΕπίσης τα στοιχεία για τους ανέργους που αναλύει η ΕΛΣΤΑΤ, δείχνουν ότι από το σύνολο των ανέργων ένας σημαντικός αριθμός (811,8 χιλιάδες ή 79,9%) εμφανίζονται διατεθειμένοι να δουλέψουν και υπό συνθήκες μερικής απασχόλησης, αρκεί να βρουν δουλειά. Επίσης, 668,4 χιλιάδες ή 65,8% παρά το γεγονός ότι είναι άνεργοι, δεν παίρνουν το παραμικρό επίδομα ή βοήθημα από τον ΟΑΕΔ. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανέργων (18,5%) εργαζόταν στον κλάδο του εμπορίου. Το 20,1% των ανέργων δεν έχει εργαστεί ποτέ στο παρελθόν.
Τελος εντυπωσιακά είναι τα πρόσφατα στοιχεία του ΣΕΒ σύμφωνα  με τα οποία σήμερα στη χώρα μας, ο αριθμός όσων δεν εργάζονται (μητέρες, παιδιά, τρίτη ηλικία, άνεργοι) είναι διπλάσιος από τον αριθμό όσων εργάζονται, ενώ κάθε εργαζόμενος, στον ιδιωτικό τομέα, με τα εισοδήματα και τους φόρους που πληρώνει, συντηρεί 2,8 άτομα του πληθυσμού που είτε δεν εργάζονται, είτε απασχολούνται στο Δημόσιο.Συγκεκριμένα, από τα 10,8 εκατ. πληθυσμού σήμερα, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο είναι 806 χιλ., οι μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα 1,6 εκατ., οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, κ.λπ. 1,3 εκατ. κα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις